Het gaat sneeuwen!

Tennis in je buurt!

Het gaat sneeuwen!

februari 5, 2021 Algemeen 0

Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn. Het gaat sneeuwen!

Kort gezegd betekent dat er vanaf a.s. zondagochtend niet gespeeld kan worden op de banen en dat we het hek ook willen dichthouden. Waarom? Lees hieronder.

Vorst en sneeuw.
Indien er sneeuw op de banen ligt, is het op zand ingestrooid kunstgras niet verstandig dit zomaar weg te schuiven. Bij zandkunstgras en rood zand ingestrooid kunstgras kunnen de kunststof vezels beschadigen en wordt met de sneeuw ook veel instrooimateriaal verwijderd. Dit beïnvloedt de speeleigenschappen en wellicht zelfs de levensduur van de banen.
Bij vorst zijn alle baantypen in principe bespeelbaar. Je kunt geen directe schade aanbrengen aan de toplaag. Het ligt voor de hand dat banen bij vorst wel harder en gladder zijn, met alle nadelen en risico’s van dien. Ook dan dienen wij als vereniging een zorgvuldige afweging te maken alvorens de banen vrij te geven.

Banen nog dicht tot en met…?
Op dit moment is het vrij lastig in te schatten wanneer de banen echt open kunnen. Daarom zijn de banen tot en met zondag 14 februari gesloten. Wij zullen dagelijks alles bekijken, maar hebben weinig hoop dat zij weer open kunnen voor maandag 15 februari gelet op de weersverwachtingen. Hou de website en onze Facebook en Instagram dus goed in de gaten. Zodra de banen weer open gaan zullen wij dit mededelen.

Met vriendelijke groet
Het bestuur